Nissan Pathfinder Forum banner
61 - 80 of 156 Posts
Wyświetlacz/radio itp. w moim Pathfinderze SL 2017 (38000 mil) przestał działać. Coś wydaje się być uszkodzone, ponieważ na początku pojawiało się logo Nissana, ale nigdy się nie uruchamiało; kamery działały tylko podczas cofania, ale dzisiaj ekran jest całkowicie ciemny i bez zasilania i w ogóle nie ma kamer.
Usunąłem każdy bezpiecznik wewnątrz pojazdu i sprawdziłem go miernikiem. Wyjąłem wszystkie bezpieczniki ze schowka silnika i wszystkie są również dobre. Ktoś zasugerował, że problemem może być przekaźnik ACC nad silnikiem, więc zamieniłem go na inny, ale nadal bezskutecznie. Udało mi się wyjąć bezpiecznik Extended Storage i zastąpić go innym, chociaż ten bezpiecznik również był sprawny. Odłączyłem akumulator i zostawiłem go na noc, ale to również nie pomogło.

Nie brzmi to jak bezpiecznik, ponieważ sprawy pogarszały się stopniowo, ale z drugiej strony mogę się mylić. Czy jest jakiś inny przekaźnik powiązany z konsolą, który pomijam?

Wszelkie sugestie byłyby bardzo mile widziane.
Miałem ten sam problem w 2018 PF SL i dealer powiedział, że potrzebuje nowej wiązki przewodów (kompletnej głównej) wymienionej za 4000$ i wszystko działało przez 3 miesiące do kilku dni temu... teraz komputer znowu nie działa i nic nie robi. Nie chcę wydawać więcej pieniędzy na ten problem. Kupiłem głośnik bluetooth, ale ekran komputera kontroluje również klimatyzację

Zdałem sobie sprawę, że mój samochód szwankuje, gdy mam otwartą tylną klapę i pada deszcz. Po kilku dniach przestaje i wraca do normy. Czy z tyłu są jakieś moduły podatne na wodę? Miałem niewielką stłuczkę tuż przed tym wszystkim. Nie spowodowało to żadnych widocznych uszkodzeń mojego pojazdu. Zastanawiam się, czy to wszystko jest teraz połączone.

Więc nowy salon samochodowy przeanalizował mój problem, miał część następnego dnia, a dzisiaj naprawili pojazd za 750 $. plus 136 $ za robociznę. Miesiąc z tym problemem i mogę tylko powiedzieć, że Fred Beans z Doylestown, PA nigdy więcej nie zobaczy tego pojazdu. Jeśli ktoś inny ma ten problem, po prostu go opublikuj, a ja mogę podać numer części i zaoszczędzić sobie dużo nerwów.
Mam Pathfindera SL z 2016 roku i przez ostatnie kilka lat używaliśmy kabla RCA do aux, z dodatkowym adapterem kabla aux do lightning, aby odtwarzać muzykę przez aux. Od zeszłego tygodnia przestało to działać losowo i nie mam pojęcia, w czym problem. Jeśli próbuję odtwarzać muzykę, gdy telefon jest podłączony, dźwięk dochodzi tylko z głośników telefonu i już nie przechodzi przez samochód. Nie jestem pewien, czy to problem z kablem rca/aux, ponieważ odkąd przestało to działać, były 2 razy, kiedy podłączyłem telefon i odtworzyłem piosenkę, a ona odtwarzała około 2-3 sekund piosenki przez samochód, zanim znowu się wyłączyła. Nie jestem pewien, czy to problem z bezpiecznikiem, ponieważ mamy ładowarkę do iPhone'a podłączoną do portu USB tuż obok portu RCA, która działa, jednak reszta mojej rodziny, która prowadzi samochód, powiedziała, że ​​mniej więcej w tym samym czasie, gdy aux przestał działać, ładowarka do iPhone'a stała się wadliwa i działa tylko czasami (ale z mojego doświadczenia ładowarka do iPhone'a działa dobrze, tylko aux nie działa). Czy uważasz, że to problem z bezpiecznikiem, czy brzmi to jak problem z kablem rca? Jeśli to problem z bezpiecznikiem, jak miałbym wymienić bezpiecznik?

Cześć, mam podobny problem. Powiedziano mi, że zespół radia musi zostać wymieniony za 5734 $. Dopiero 8 miesięcy temu założyłem nową skrzynię biegów. Więc nie chcę wydawać tyle na ten samochód ponownie w życiu. Mam Nissana Pathfinder z 2018 roku. Czy część omówiona wcześniej zadziała w tym problemie? CDU (jednostka wyświetlacza sterowania 28387 6gy1e)?

Właśnie kupiłem Pathfindera z 2018 roku (używanego, jak jest) radio nie działa, ekran nie działa. Ekran cofania włącza się, ale brak linii i sonar wyłączony? część to 28387 6gy1a. Część jest do niczego!!!! Wpisałem mój numer VIN na stronie Nissana, chcą 3500 dolarów, co za kompletna zniewaga i hańba dla ludzkości!!!!!! Znalazłem część 28387 6gy1e.., Wpisałem VIN do tej części i Nissan powiedział, że nie działa!!! Zmieniłem pojazd na 2018 Pathfinder SV na stronie Nissana i pasowało!!!!!! ??????? Poszedłem i kupiłem używany CDU (jednostka wyświetlacza sterowania 28387 6gy1e) Włożyłem go do mojego Pathfindera z 2018 roku i wszystko działa jak należy!!!!! CAŁKOWITY KOSZT 135 dolarów. Bezwzględny P.O.S
Widziałem te posty i mam ten sam problem z moim Nissanem Armada SL z 2018 roku. Nissan wycenił naprawę na 7100 dolarów. Potrzebuję pomocy

Mam Nissana Pathfinder SL 4x4 z 2018 roku. Ekran AV nie działa, ale kamera cofania działa. Dealer Nissana twierdzi, że potrzebny jest zupełnie nowy system. 4200 $ plus podatek. (Ontario, Kanada) Kupiłem go 1 miesiąc temu od dealera GM i to się stało w drugim tygodniu. Powiedzieli, że przykro nam, nie objęte gwarancją! P O M O C Y

Więc nowy Dealer przeanalizował mój problem, miał część następnego dnia, a dzisiaj naprawili pojazd za 750 $. plus 136 $ za robociznę. Miesiąc z tym problemem i mogę tylko powiedzieć, że Fred Beans z Doylestown, PA nigdy więcej nie zobaczy tego pojazdu. Jeśli ktoś inny ma ten problem, po prostu go opublikuj, a ja mogę podać numer części i zaoszczędzić sobie wielu kłopotów.
CZY MOŻESZ POMÓC I DAĆ MI ZNAĆ, KTÓRA CZĘŚĆ BYŁA ZEPSUTA?

Właśnie zacząłem doświadczać tego problemu przy ponad 160 000 milach. Czy możesz udostępnić numer części, abym mógł omówić to z dealerem w Północnej Karolinie? Dziękuję!

Cześć Road King, zamieściłem kilka wątków dotyczących mojej uszkodzonej konsoli. Ostatecznie cały problem okazał się dotyczyć monitora i znalazłem bardziej niezawodnego dealera, który wycenił mi część na 750 $. Jeśli rozejrzysz się po tej stronie, znajdziesz moje posty z całą tą mroczną historią, w tym numer części.
Cały ten epizod był lekcją, że nie wolno nam już naprawiać naszych pojazdów, ponieważ Nissan ma oprogramowanie niezbędne do połączenia tych części z Twoim pojazdem. Miałem szczęście, że kupiłem wszystkie używane części na eBayu i podlegały one zwrotowi, i chociaż wszystkie były w porządku, nie mogłem ich uruchomić. Mam nadzieję, że bardzo szybko zostanie uchwalone ustawodawstwo dotyczące "Prawa do naprawy".
Nigdy nic nie widziałem na poście, poza tym, że dealer naprawił za 750 $. Jeśli nie chcesz powiedzieć co i jak zrobił dealer. Po co w ogóle coś mówić?

Więc nowy salon samochodowy przeanalizował mój problem, miał część następnego dnia, a dzisiaj naprawili pojazd za 750 $. plus 136 $ za robociznę. Miesiąc z tym problemem i mogę tylko powiedzieć, że Fred Beans z Doylestown, PA nigdy więcej nie zobaczy tego pojazdu. Jeśli ktoś inny ma ten problem, po prostu go opublikuj, a ja mogę podać numer części i zaoszczędzić sobie dużo nerwów.
Cześć Axel, przeczytałem twoje posty i również doświadczyłem podobnego niedziałającego radia i nawigacji, ale kamera cofania działa, jaki to numer części, który ostatni dealer wymienił, aby to zadziałało?

Po przeczytaniu tego, postanowiłem rozebrać mój monitor i oto moje przemyślenia:

Monitor to w zasadzie komputer z dyskiem flash zamiast dysku twardego. Jeśli dysk flash ulegnie awarii, monitor również się nie uruchomi. Dla ostrożności zrobię kopię zapasową dysku flash, ponieważ jest to znacznie tańsze niż kupowanie nowego monitora.

Mój drugi wniosek: płyta ma dwa chipy, które są połączone z obudową pastą termoprzewodzącą w celu chłodzenia. Pastę termoprzewodzącą należy wymieniać co kilka lat, a w moim monitorze nie było jej zbyt wiele. Prowadzi mnie to do drugiego wniosku - monitory te mogą ulec awarii z powodu przegrzania tych chipów. Aby temu zapobiec, planuję wymienić pastę termoprzewodzącą na świeżą.

Zamieszczę raport we wspomnianym wątku.

W większości przypadków nie trzeba kupować żadnego nowego sprzętu. To karta MicroSD, o której wspomniała osoba nade mną, ulega awarii. Jeśli ktoś inny natknie się na to w przyszłości, to jest twoje rozwiązanie.

Po przeczytaniu tego, postanowiłem rozebrać mój monitor i oto moje przemyślenia na ten temat:

Monitor to w zasadzie komputer z dyskiem flash zamiast dysku twardego. Jeśli dysk flash ulegnie awarii, monitor również się nie uruchomi. Dla ostrożności zrobię kopię zapasową dysku flash, ponieważ jest to znacznie tańsze niż kupowanie nowego monitora.

Moja druga obserwacja: płyta ma dwa układy scalone, które są połączone z obudową pastą termoprzewodzącą w celu chłodzenia. Pastę termoprzewodzącą należy wymieniać co kilka lat i nie było jej zbyt wiele w moim monitorze. To prowadzi mnie do drugiego wniosku - monitory te mogą ulec awarii z powodu przegrzania tych układów. Aby temu zapobiec, planuję wymienić pastę termoprzewodzącą na świeżą.

Zamieszczę raport we wspomnianym wątku.
Ten wpis na blogu prawdopodobnie Cię zainteresuje: DCU Fix (wersja DIY Free) (wersja 0.2)

Czy ktoś kupił jedną z tych kart SD i już ją zainstalował?
Tak, na Reddicie są pewne opinie osób, które kupiły i zainstalowały taką kartę. Są też opinie na Reddicie i tutaj od osób, które wykonały naprawę ręcznie z moją pomocą. Mój kanadyjski obraz Nissana jest w samochodach w Kanadzie, kilku miejscach w USA i Meksyku (stworzyłem horkruksy lol, mój samochód już nigdy nie umrze).

Sprzedałem kilka kart SD i pomogłem wielu osobom zrobić to za darmo. Niektóre z tych osób przesłały mi trochę pieniędzy w podziękowaniu za pomoc, czego nie oczekiwałem, ale było i jest to bardzo doceniane.

Moją głównym celem jest przywrócenie każdemu, kto ma ten problem, działającego DCU, najlepiej bez wydawania pieniędzy Nissanowi. Najlepszym sposobem na to jest bezpłatne rozpowszechnianie wiedzy. Zdecydowałem się zaoferować tę usługę tym, którzy nie chcieli przechodzić przez cały proces opisany w przewodniku (spotkałem kilku takich na samym Reddicie), ponieważ nie każdy jest w stanie lub chce to zrobić.

61 - 80 of 156 Posts