Nissan Pathfinder Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Just bought an 08 pathfinder LE V8.. ac doesnt go cold. The pulley spins no problem. Clutch turns easily by hand only. Attempted to wire 12v to the connector coming off the clutch, and it still did not engage. What is the next step in troubleshooting?
 

·
Super Moderator
2015 Pathfinder SL - Tech 4WD
Joined
·
2,412 Posts
Welcome to the forum.

Run 12V again to the magnet. Using a piece of iron or steel such as a screwdriver, see if the screwdriver gets pulled by the magnet.
If it does then you need to adjust the clutch's clearance. Remove it and see if there are shims that can be removed.
If it doesn't, you magnet is bad. Replace it.

Now, the clutch should not spin freely, there should be some resistance so it is possible that your system is discharged and if it is, it could be because there is a leak.

Good luck and let us know what you find.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
Welcome to the forum.

Run 12V again to the magnet. Using a piece of iron or steel such as a screwdriver, see if the screwdriver gets pulled by the magnet.
If it does then you need to adjust the clutch's clearance. Remove it and see if there are shims that can be removed.
If it doesn't, you magnet is bad. Replace it.

Now, the clutch should not spin freely, there should be some resistance so it is possible that your system is discharged and if it is, it could be because there is a leak.

Good luck and let us know what you find.
The system doesnt show as low (with one of those refills with a gauge)
 
1 - 3 of 3 Posts
Top